jako fina, ukusna i što jako volim, dekorativna peciva :)))))))
/slika/1695015/ Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1 /slika/1695005/
Kvasac i 1 kaš. šećera preliti sa malo mlakog mlijeka i ostaviti da nadođe.
- 2
U posudu sipati jaja i šećer i mutiti da masa postane pjenasta. Dodati so, istopljeni puter, nadošli kvasac i ostatak mlijeka. Izmiješati da se sastojci sjedine. Brašno sipati postepeno i umijesiti glatko tijesto. Istresti na pobrašnjenu površinu i premijesiti da se dobije glatka kugla. Vratiti u posudu, pokriti krpom i ostaviti da se masa udvostruči.
- 3
Nadošlo tijesto podijeliti na 5 jednakih loptica, svaku malo premijesiti i ostaviti 10-ak min.
- 4
Svaku lopticu istanjiti u pravougaonik debljine 3-4 mm narendati čokoladu i po dužoj strani saviti u rolat.
- 5
Rolat isjeći na 4 jednaka dijela, svaki dio isjeći na što tanje kriške. Sa obadvije strane sa po dva prsta pri dnu, kriške skupiti na sredinu, i saviti ispod peciva da se dobije lepeza. Tako raditi sa svih 5 loptica tijesta.
- 6
Stavljati u pleh sa malim razmacima, premazati žumancetom razmućenim sa malo ulja i posuti makom. Ostaviti da naraste i peći na 180 C.
Izvor :
www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment