Sastojci
Vanjski sloj
- 100 grama mliječne čokolade
- 1 čajna žlica ulja
Punjenje
- 50 grama bijele čokolade
- 30 grama maslaca
- 5-6 velikih žlica slatkog vrhnja
- 2-3 kapi ekstrakta mente
- 1 velika žlica bijelog ruma (može i neki liker ili ga ne morate stavit, ja sam stavila bijeli jer baš i nema neki specifičan okus pa menta prevladava)
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Mliječnu čokoladu otopite u pećnici, kad se čokolada otopila dodajte joj ulje i dobro izmješajte u kompaktnu masu.
-
2
Tako pripremljenom čokoladom kistom premažite kalup za praline. Postupak ponovite tri puta, a između kalup stavljajte u frižider da se sloj po sloj stegne.
-
3
U međuvremenu pripremite nadjev za praline, u malom lončiću na laganoj vatri otopite maslac, vrhnje i čokoladu. Kad se masa povezala, a svi sastojci otopili maknite sa štednjaka i dodajte ekstrakt mente i bijeli rum.
-
4
Kad se zadnji sloj čokolade stegnuo u frižideru, preko čokolade napunite nadjev od mente. Ponovno stavite u frižider neka se i najdev malo stegne.
-
5
Nakon što se nadjev stegnuo u frižideru praline zatvorite s ostatkom čokolade, preko njih prođite nožem kako bi se završni sloj izravnao. Praline stavite opet u frižider da se zadnji sloj čokolade stegne. Za cca petnajstak minuta praline su spremne za degustaciju.
Posluživanje
Nakon jela kažu da je dobro sažvakat malo mente, navodno pomaže lakšem probavljanju fine papice:-)! Pa evo ja vam preporučam da se umjesto listom mente poslužite kojom pralinom:-)))Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment