Sastojci
Tijesto:
- 6 jaja,
- 8 žlica šećera,
- 4 žlice čokolade u prahu
- 8 žlica ulja,
- 8 žlica mlijeka,
- 8 ćlica brašna,
- 1 vrećica praška za pecivo,
- čokoladno mlijeko.
Krema:
- 1 l mlijeka,
- 11 žlica šećera,
- 1 puding od čokolade,
- 2 PREMIUM pudinga od čokolade (dolcela),
- 2 žlice brašna.
- 80 g margarina,
- 125 ml vrhnja za šlag.
Glazura:
- 300 ml vrhnja za šlag,
- 150 g čokolade za kuhanje.
Priprema
- Težina:
- 1 Tijesto:
Istući bjelanjke, dodati šećer, žutanjke, čokoladu u prahu, ulje, mlijeko, brapno i prašak za pecivo.Peći u plehu 30x40 na 150° 30 min. Hladno prerezati vodoravno na dva dijela.
- 2 Krema:
Pudinge,šećer i brašno izmiješati s malo mlijeka, ostatak staviti da zakipi.Skuhati kremu. U toplu kremu dodati margarin i izrađeno vrhnje za šlag.
- 3 Glazura:
Vrhnje za šlag staviti da zakipi, maknuti s vatre, dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
Staviti prvu koru, natopiti je čokoladnim mlijekom,kremu, drugu koru, također natopiti mlijekom i preliti čokoladom.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment