Sastojci
- 4 jaja
- 2dl secera
- 2kasikice vanilija secera ili rum secer
- 2,5 dl brasna
- 1kasikica praska za pecivo
- 200gr tamne cokolade
- 200gr maslaca
- krusne mrvice
Priprema
- Težina:
- 1 Pecnicu ugrijati na 200C.
Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.
- 2 Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.
- 3 Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.
- 4 Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.
Posluživanje
Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.
Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment