Friday, December 26, 2014

Čokoladna tekuca torta


Sastojci

  •  4 jaja
  •  2dl secera
  •  2kasikice vanilija secera ili rum secer
  •  2,5 dl brasna
  •  1kasikica praska za pecivo
  •  200gr tamne cokolade
  •  200gr maslaca
  •   krusne mrvice

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pecnicu ugrijati na 200C.
    Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.
  2. 2
    Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.
  3. 3
    Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
    Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.
  4. 4
    Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.

Posluživanje

Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.
Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.

Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.

Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design