Brojni “ovisnici” i ljubitelji kave bit će prezadovoljni njenim kreativnim korištenjem u brojnim slanim i slatkim jelima. Žele od kave priuštite si nakon nekog teškog i zasitnog jela i djelovat će poput jake crne kave.
Sastojci
- 7 listića želatine (10-12 g)
- 300 ml hladne vode
- 150 ml prošeka
- 200 ml Prirodne izvorske vode Studena By Podravka
- 30 g šećera u prahu
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 150 ml jake crne kave
- 2 klinčića
- korica cimeta
Za posluživanje:
- 200 ml Šlaga 5+ Dolcela By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Listiće želatine stavite u hladnu vodu, ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim dobro ocijedite.
- 2 Prošek pomiješajte s vodom, šećerom, vanilin šećerom i kavom.
- 3 Dodajte klinčiće, koricu cimeta i zajedno zakipite. Kuhajte kratko vrijeme na laganoj vatri 2-3 minute.
- 4 Mješavinu s prošekom maknite s vatre, malo ohladite, a zatim umiješajte pripremljene listiće želatine. Dobro izmiješajte da se želatina otopi.
- 5 Ovu mješavinu izlijte u kalupe po želji. Mogu biti porculanski ili plastični. Kalupe prije toga navlažite hladnom vodom ili lagano premažite uljem.
- 6 Žele ohladite u hladnjaku oko 4 sata.
Posluživanje
Poslužite uz tučeni šlag.Savjet
Kuhani prošek s kavom još vruć procijedite, a zatim dodajte pripremljene listiće želatine. Kuhanu kavu isto tako procijedite i dodajte prošeku i ostalim sastojcima.Za jaku crnu kavu upotrijebite 350 ml vode i 30 g mljevene kave. Vodu zakipite, maknite s vatre i umiješajte kavu. Dobro izmiješajte, vratite na vatru da ponovno zaključa, a zatim je ohladite i procijedite.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment