Wednesday, January 28, 2015

Brza i Nepecena - Torta Preženca

Sastojci:


Priprema: 

  1. PODLOGA: Skuhati rižu, šećer i vanilin šećer, procijediti i prohladiti da bude mlako. Pola količine želatine rastopiti u 1 dl hladne vode. Malo zagrijati, zatim dobro izmiješati sa skuhanom rižom. Tako pripremljenu rižu staviti u kalup i napraviti kao podlogu za tortu.

  2. KREMA: Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari. Od bjelanjaca napraviti snijeg, dodati žumanca, zatim ručno umutiti rastopljenu čokoladu. U smjesu dodati 5 dl vrhnja i izmiksati. 
    U 1 dl hladne vode rastopiti drugu polovicu želatine, pomiješati s kremom i izliti na pripremljenu podlogu od riže. Tako pripremljenu tortu staviti u frižider da se dobro stisne. 

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design