Wednesday, January 28, 2015

Bijele štrudlice "na domaći način":)

starinska bijela štrudlica,jako mirisna i ukusna..    

Bijele štrudlice /slika/2098109/

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Priprema tijesta:
    Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto,od njega napravite kuglu,premažite je uljem i zamotajte u prozirnu foliju.Ostavite na toplom mjestu 20 minuta.
     
  2. 2
    U međuvremenu napravite punjenje od rendanih jabuka,namočenih i ocijeđenih grožđica- u rumu ili limunovom soku, oguljenih i samljevenih badema,cimeta i meda.

  3. 3 Bijele štrudlice /slika/2098115/
    Uključite pećnicu na 200C.
    Veliku kuhinjsku krpu stavite na radi stol,pospite brašnom,i razvucite tijesto  što tanje.
    Kada je razvučeno poprskajte ga s rastopljenim maslacem(malo maslaca sačuvati)i posuti sa mrvicama.
     
  4. 4
    Preko toga rasporediti punjenje,zatim uhvatiti dva kraja kuhinjske krpe,i lagano dignuti u zrak.Tim postupkom štrudla će se sama lagano zaviti.Kada je štrudla zavijena zatvoriti je sa obje strane i lagano i oprezno je prebaciti na maslacem i brašnom posut pleh.Premazati je sa ostatkom maslaca i staviti u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta.
     

Posluživanje

štrudlu možete puniti s raznim nadjevima,domaćim pekmezom ili marmeladom..
ako želite možete punjenje za štrudlu prije nanošenja dinstati-pirjati na kockici maslaca,na kraju dodajte  med i mljeveni cimet...nadjev-
punjenje prohladite prije premazivanja štrudle..

znam da vi to znate,ali evo za mlade kuharice,bademe ćete najlakše oguliti-oljuštiti,ako ih nekoliko minuta prokuhate u vreloj vodi,pa isperete hladnom..


Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design