Sastojci
- Broj osoba:
za prhko tijesto s bademima:
- 125g. maslaca ili margarina
- 2-3 žlice šećera
- 1 vrećica v. šećera
- 50g. badema(oguljenih i sitno samljevenih)
- 2 manja jaja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 300g. glatkog brašna
sastojci za punjenje:
- 4-5 jabuka(kiselih i naribanih na što sitniji ribež)
- 50g. grožđica(namočenih u rumu ili limunovom soku)
- 50g. oguljenih i samljevenih badema
- 1 žlica cimeta
- 2 žlice meda
- 100g. otopljenog maslaca
- 100g. mrvica
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Priprema tijesta:
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto,od njega napravite kuglu,premažite je uljem i zamotajte u prozirnu foliju.Ostavite na toplom mjestu 20 minuta.
- 2 U međuvremenu napravite punjenje od rendanih jabuka,namočenih i ocijeđenih grožđica- u rumu ili limunovom soku, oguljenih i samljevenih badema,cimeta i meda.
- 3 /slika/2098115/ Uključite pećnicu na 200C.
Veliku kuhinjsku krpu stavite na radi stol,pospite brašnom,i razvucite tijesto što tanje.
Kada je razvučeno poprskajte ga s rastopljenim maslacem(malo maslaca sačuvati)i posuti sa mrvicama.
- 4 Preko toga rasporediti punjenje,zatim uhvatiti dva kraja kuhinjske krpe,i lagano dignuti u zrak.Tim postupkom štrudla će se sama lagano zaviti.Kada je štrudla zavijena zatvoriti je sa obje strane i lagano i oprezno je prebaciti na maslacem i brašnom posut pleh.Premazati je sa ostatkom maslaca i staviti u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta.
Posluživanje
štrudlu možete puniti s raznim nadjevima,domaćim pekmezom ili marmeladom..ako želite možete punjenje za štrudlu prije nanošenja dinstati-pirjati na kockici maslaca,na kraju dodajte med i mljeveni cimet...nadjev-
punjenje prohladite prije premazivanja štrudle..
znam da vi to znate,ali evo za mlade kuharice,bademe ćete najlakše oguliti-oljuštiti,ako ih nekoliko minuta prokuhate u vreloj vodi,pa isperete hladnom..
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment