Monday, December 29, 2014

Šarene kiflice


Sastojci: Količina:
- mekog brasna 1,2 kg.
- mleka 5dl
- ulja 3dl
- svežeg kvasca 1 kockica
- secera 2 kašike
- jajeta 3
- belanaca 3
- kakaoa 2 kašičice
- za sirup 1
- šećera 600g.
- vanil-šećer 2 kesice
- vode 6dl.

Uputstvo za pripremu:

U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kasikom secera i ostaviti ga da nadodje. Za to vreme mikserom umutiti jaja, postepeno dodajuci ulje i nadosli kvasac. Smesu podeliti na dva dela: jedan umesati u braon a drugi u svetlu smesu. Zamesiti glatko i mekano testo. Svaki deo testa podeliti na dve jufke, a zatim na pobrasnjenoj radnoj povrsini oklagijom rastanjiti belu a preko nje braon jufku u veci krug. Jos malo rasklagijati da bi se braon i beli deo slepili. Krug iseci na 12 trouglova pa ih uviti u kiflice. Ponoviti postupak sa preostalim jufkama. Pleh obloziti pek-papirom i redjati pripremljene kiflice. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2o minuta. Za to vreme skuvati sirup: uspinovati secer sa vanil-secerom i vodom i ostaviti da se malo prohladi. Pecene kiflice potapati u sirup.




Izvor : www.zena.blic.rs

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design