Monday, December 29, 2014

Čoko-karamel torta

Jednostavna a lepa!!!!

Čoko-karamel torta/slika/1536091/

Sastojci


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 Čoko-karamel torta /slika/1536813/
    KORA:
    Umutiti secer i margarin,a zatim dodati jedno po jedno zumance,sjedini masu.
    Dodati rastopljenu i ohladjenu cokoladu,kakao i vanil-secer.
    Sipati brasno,prasak za pecivo i sve dobro izmesati.
    Zatim dodati slatku pavlaku i mleko i sve lepo sjediniti.
    Umutiti 4 belanca u cvrst sneg i polako dodati masi,polako promesati da se dobije ujednacena masa.
    Koru sam pekla u okrugolm kalupu dim.28cm.Obloziti kalup i koru peci neki 35 do 40 minuta.
    Pecenu koru poprecno preseci da se dobiju 2.
  2. 2 Čoko-karamel torta /slika/1536815/
    FIL:
    Secer otopiti na umerenoj temperaturi,kad pocne da dobijea zlatkastu boju polako uliti 5dl mleka,polako jer hoce da puca.Ostaviti da se sav secer dobro otopi.
    U preostala 2dl mleka,dodati sva tri pudinga,dobro razbiti grudvice.
    Kad se secer u mleku otopio i melko pocelo da vri uliti razmuceni puding.Skuvati ga na klasican nacin.Kad je gotovo,staviti da se ohladi.
    Dok se puding hladi umutiti margarin u jednu ciniju,umutiti 130ml(meni je pakovanje slatke pavlake od 200ml pa tako sam 70 iskoristila za koru a ovih preostalih 130 za fil) slatke pavlake u drugu ciniju i samleti prepeceni lesik.
    Ohladjeni puding sjediniti sa margarinom,dodati slatku pavlaku i lesnike.
     Posebno umutiti slag kremu.
  3. 3
    GLAZURA:
    U ciniju staviti cokoladu ,mleko i ulje i staviti da se otopi na tohoj vatri,kad se otopilo dodro izmesati da se sve lepo sjediini.Malo je prohladiti.
  4. 4 Čoko-karamel torta /slika/1536819/
    FILOVANJE:
    Ohladju koru premazati sa polovinom fila,pa sa polovinom umucene slag kreme,staviti drugu koru pa na nju namazati drugu polovinu fila.
    Tortu ukrasiti sa otopljenom cokoladom i ostatkom slag kreme.

    izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design