Sastojci
KORA:
- 4 jajeta
- 100g margarina
- 100g secera u prahu
- 100g cokolade
- 1kasika kakaoa
- 1 vanil-secer
- 1 prasak za pecivo
- 70g brasna
- 70ml slatke pavlake
- 130ml mleka
FIL:
- 200g secera
- 7dl mleka
- 2 pudinga sa ukusom karamele
- 1 puding sa ukusom slatke pavlake
- 250g margarina
- 130ml slatke pavlake
- 150g krunije mlevenih lesnika
- 300g slag kreme
GLAZURA:
- 150g cokolade
- 2-3 kasike ulja
- 2-3kasike mleka
Priprema
- Težina:
- 1 /slika/1536813/ KORA:
Umutiti secer i margarin,a zatim dodati jedno po jedno zumance,sjedini masu.
Dodati rastopljenu i ohladjenu cokoladu,kakao i vanil-secer.
Sipati brasno,prasak za pecivo i sve dobro izmesati.
Zatim dodati slatku pavlaku i mleko i sve lepo sjediniti.
Umutiti 4 belanca u cvrst sneg i polako dodati masi,polako promesati da se dobije ujednacena masa.
Koru sam pekla u okrugolm kalupu dim.28cm.Obloziti kalup i koru peci neki 35 do 40 minuta.
Pecenu koru poprecno preseci da se dobiju 2.
- 2 /slika/1536815/ FIL:
Secer otopiti na umerenoj temperaturi,kad pocne da dobijea zlatkastu boju polako uliti 5dl mleka,polako jer hoce da puca.Ostaviti da se sav secer dobro otopi.
U preostala 2dl mleka,dodati sva tri pudinga,dobro razbiti grudvice.
Kad se secer u mleku otopio i melko pocelo da vri uliti razmuceni puding.Skuvati ga na klasican nacin.Kad je gotovo,staviti da se ohladi.
Dok se puding hladi umutiti margarin u jednu ciniju,umutiti 130ml(meni je pakovanje slatke pavlake od 200ml pa tako sam 70 iskoristila za koru a ovih preostalih 130 za fil) slatke pavlake u drugu ciniju i samleti prepeceni lesik.
Ohladjeni puding sjediniti sa margarinom,dodati slatku pavlaku i lesnike.
Posebno umutiti slag kremu.
- 3 GLAZURA:
U ciniju staviti cokoladu ,mleko i ulje i staviti da se otopi na tohoj vatri,kad se otopilo dodro izmesati da se sve lepo sjediini.Malo je prohladiti.
- 4 /slika/1536819/ FILOVANJE:
Ohladju koru premazati sa polovinom fila,pa sa polovinom umucene slag kreme,staviti drugu koru pa na nju namazati drugu polovinu fila.
Tortu ukrasiti sa otopljenom cokoladom i ostatkom slag kreme.
izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment