Sastav:
- ● 1,3 litre mlijeka
● 1 maslac
● 6 žlica oštrog brašna
● 6 jaja
● 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
● 2 pudinga od vanilije
● 1 do 2 vrhnja za šlag
● 2 kore za kremšnite
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.
2. Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
3. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne provrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.
4. Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
5. Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
6. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.
7. Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom.
Savjet:
– Kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po kremšnitama.
– Kremšnite su vrlo ukusne i bez šlaga. Dakle, ako niste ljubitelj šlaga, možete ga i preskočiti.
Izvor: Zadovoljna.hr
0 comments:
Post a Comment