Izrada ove izazovne slastice siguran je uspjeh s Dolcelom, a kremu možete i dodatno obogatiti kokosom, lješnjacima, kavom ili čokoladom...
/slika/2062083/ Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 70 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1
U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude.
- 2
Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja.
- 3
Žlicom ili uz pomoć slastičarske vrećice na namašćeni lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 komada). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.
- 4
Pecite 30-35 minuta na 200 °C i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.
-
Za kremu:
- 1
U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka Dolcela i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute.
- 2
Dodajte kokosovo brašno i još kratko promiješajte.
- 3
Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak.
- 4
Maslac rastopite i kuhajte neprestano miješajući na laganoj vatri dok ne postane proziran. Uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i poklopite. Nakon 2-3 minute otklopite i dobro izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
- 5
Pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula, ali pazite da ostane tekuća. Prelijte ju preko princes uštipaka i stavite u hladnjak do posluživanja.
Savjet
Umjesto čokolade možete samo posuti Vanilin šećerom u prahu.
Izvor :
www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment