Sunday, December 28, 2014

Bijela tartuf torta

Iz knjige "Čokolada za svaki dan", osim što sam promijenila postupak izrade kreme i povecala sastojke za kalup promjera 26. 

Bijela tartuf torta/slika/1961951/

Sastojci

  •  Biskvit: 3 jaja
  •   6 žlica šećera
  •   80gr brašna
  •   75 gr bijele čokolade
  •  Krema: 350 ml vrhnja za šlag
  •   400 gr bijele čokolade
  •   500 gr Mascarponea
  •  Ukrašavanje: 100-150 ml vrhnja za šlag ili po želji

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Bijelu čokoladu otopiti, najbolje na pari. Miksati jaja sa šećerom do 10 minuta, dok smjesa ne bude izrazito pjenasta. Dodati potom brašno i čokoladu, kratko smiksati. Peći oko 25 minuta na 180 st. U ventilacijskoj na 160. Ohladiti pa vratiti obruč oko biskvita, da vam bude lakše slagati kremu i šlag.
  2. 2
    Za kremu zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, maknuti s vatre pa otopiti u njemu bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi pa mlako smiksati i dodati Mascarpone. Biskvit po želji poprskati s nekoliko kapi nekog likera, ali ja nisam. Kremu staviti na biskvit, premazati šlagom i poprskati sa crnom čokoladom.

Posluživanje

Hladiti 2-3 sata i posužiti.


Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design