Za predstojeće praznike, ili ranije, drage osobe obradujte čokoladnim kolačićima sa aromom peperminta koji savršeno pašu uz zimsko vreme i šolju toplog mleka. Sigurni smo da će vas oduševiti.
Čokolada i peprmint se prema našem mišljenju posebno dobro slažu tokom zime i ima nešto sasvim posebno u toj kombinaciji. Recept koji spaja ove dve arome na najbolji mogući način pronašli smo na Loveansoliveoil blogu.
Čokoladu i puter otopite na pari, mešajte dok se ne sjedini, skinite sa vatre pa umešajte šećer i mešajte dok se ne otopi.
Jaja, ekstrakt vanile i peperminta dodajte u čokoladu i mešajte samo da se sjednini, ne treba da preterujete sa mućenjem. Suve sastojke dodajte čokoladnoj smesi pa sve umešajte varjačom da dobijete jednolično testo. Sipajte testo u pripremljen kalup i ostavite da se peče u rereni 25-30 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite na žicu za hlađenje da se hladi.
Belu čokoladu i margarin sipajte u šerpicu i stavite da se lagano topi na pari. Bela čokolada je veoma delikatna i treba da budete strpljivi dok je topite. Kad se čokolada otopila sipajte je preko ohlađenog kolača i ostavite da se hladi 30 minuta. Nakon toga izmrvite lizalice i pospite preko glazure za ukras.
Kolač ostavite da se hladi preko noći.
Čokolada i peprmint se prema našem mišljenju posebno dobro slažu tokom zime i ima nešto sasvim posebno u toj kombinaciji. Recept koji spaja ove dve arome na najbolji mogući način pronašli smo na Loveansoliveoil blogu.
Potrebni sastojci:
- 2/3 šolje brašna
- 2 kašike kakao praha
- ½ kašičice soli
- 120 g poluslatke čokolade za kuvanje
- 120 g tamne čokolade za kuvanje
- 100 g putera
- ¾ šolje šećera
- 2 jaja
- ¾ kašičice vanila ekstrakta
- ¼ kašičice ekstrakta peprminta
- 180 g kvalitetne bele čokolade
- 1 ½ kašika margarina
- 3-4 crveno-bele lizalice u obliku štapića
Čokoladu i puter otopite na pari, mešajte dok se ne sjedini, skinite sa vatre pa umešajte šećer i mešajte dok se ne otopi.
Jaja, ekstrakt vanile i peperminta dodajte u čokoladu i mešajte samo da se sjednini, ne treba da preterujete sa mućenjem. Suve sastojke dodajte čokoladnoj smesi pa sve umešajte varjačom da dobijete jednolično testo. Sipajte testo u pripremljen kalup i ostavite da se peče u rereni 25-30 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite na žicu za hlađenje da se hladi.
Belu čokoladu i margarin sipajte u šerpicu i stavite da se lagano topi na pari. Bela čokolada je veoma delikatna i treba da budete strpljivi dok je topite. Kad se čokolada otopila sipajte je preko ohlađenog kolača i ostavite da se hladi 30 minuta. Nakon toga izmrvite lizalice i pospite preko glazure za ukras.
Kolač ostavite da se hladi preko noći.
Izvor : http://lifepressmagazin.com
0 comments:
Post a Comment