Friday, December 5, 2014

Pepermint čokoladni kolačići




Za predstojeće praznike, ili ranije, drage osobe obradujte čokoladnim kolačićima sa aromom peperminta koji savršeno pašu uz zimsko vreme i šolju toplog mleka. Sigurni smo da će vas oduševiti.

Čokolada i peprmint se prema našem mišljenju posebno dobro slažu tokom zime i ima nešto sasvim posebno u toj kombinaciji. Recept koji spaja ove dve arome na najbolji mogući način pronašli smo na Loveansoliveoil blogu.

Potrebni sastojci:

  • 2/3 šolje brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • ½ kašičice soli
  • 120 g poluslatke čokolade za kuvanje
  • 120 g tamne čokolade za kuvanje
  • 100 g putera
  • ¾ šolje šećera
  • 2 jaja
  • ¾ kašičice vanila ekstrakta
  • ¼ kašičice ekstrakta peprminta
Za glazuru
  • 180 g kvalitetne bele čokolade
  • 1 ½ kašika margarina
  • 3-4 crveno-bele lizalice u obliku štapića
kolač
Uključite rernu da se greje na 175C, a manji četvrtasti kalup obložite masnim papirom. U jednoj posudi izmešajte brašno, kakao i so pa ostavite sa strane.
Čokoladu i puter otopite na pari, mešajte dok se ne sjedini, skinite sa vatre pa umešajte šećer i mešajte dok se ne otopi.
Jaja, ekstrakt vanile i peperminta dodajte u čokoladu i mešajte samo da se sjednini, ne treba da preterujete sa mućenjem. Suve sastojke dodajte čokoladnoj smesi pa sve umešajte varjačom da dobijete jednolično testo. Sipajte testo u pripremljen kalup i ostavite da se peče u rereni 25-30 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite na žicu za hlađenje da se hladi.
Belu čokoladu i margarin sipajte u šerpicu i stavite da se lagano topi na pari. Bela čokolada je veoma delikatna i treba da budete strpljivi dok je topite. Kad se čokolada otopila sipajte je preko ohlađenog kolača i ostavite da se hladi 30 minuta. Nakon toga izmrvite lizalice i pospite preko glazure za ukras.
Kolač ostavite da se hladi preko noći.
 
 

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design