Sastojci
za biskvit:
- 140 g. mlevene kekse-(petit beurre)
- 60 g. maslaca
- 2-3 kasike soka od pomoranđe
za krema:
- 5 belanca
- 200 g. secera
- 10 g. zelatina
- 2-3 kasike hladne vode
- 1 vanilin secer
za preliv:
- 100 g. cokolada za kuvanje
- 60 g. maslaca
- 2-3 kasike ulja
Priprema
- Težina:
- 1 Rernu ukljucimo na 180 C
- 2 /slika/761869/ Kekse sameljite u blender i sjedinjite sa omeksali maslac i soka od pomoranđe.Ako vam je smesa tvrda dodajte jos soka dok ne dobijete glatku masu.
- 3 Sve dobro promesajte i oblikujte loptu.
- 4 Smesu od biskvita stavimo na radni sto i oklagijom razvucemo koru debljinom od 2-3 mm.Sa casom ili formom sa dijametar 5-6 cm. secemo krugove.
- 5 Krugove redimo u tavu oblozenom pek papirom i pecemo 12 min.
- 6 Na stranu zelatin rastvorimo sa 2-3 kasike hladne vode i ostavimo ga tako 10 min,a onda stavimo ga na paru da postane tecan izmesamo ga i ostavimo sa strane.
- 7 U drugi sud stavimo belance i one na paru dodajmo secer i vanilu i mesamo sa kasikom dok belance ne postane gusto,a onda sa mikserom mutimo (celo vreme na paru)dok ne dobijemo cvrsta masa.Polako u tanak mlaz malo po malo dodajemo otopljeni zelatin i mutimo jos 10 min.mikserom.Maknimo sa strane i ostavimo da se ohladi.
- 8 Na svaki krug sa spric ili kasikom stavimo od belance i pravimo kao kup.Ostavimo u frizider da se stvrdne.
- 9 Cokolada lomimo na kocke i otopimo zajedno sa maslacem na paru.Pred kraj stavimo 2-3 kasike ulja i maknimo sa strane da se ohladi da bude mlako da moze da se polije.Ovako spremljene kolacice stavimo u frizider da se ohlade.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment