Sastojci
- Broj osoba:
- 1,5 l mlijeka
- 500 g šećera
- 500 ml bijelog ruma
- 2 Pudinga čokolada Dolcela By Podravka
- 100 g kakaa Dolcela By Podravka
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Puding i kakao razmutite u 300 ml hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.
- 2 U kipuće mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i kratko prokuhajte dok se šećer ne otopi.
- 3 Dodajte puding i kakao, pa ih pjenjačom miješajte 2-3 minute.
- 4 U vruću smjesu dodajte rum, promiješajte i ohladite.
- 5 Ohlađeni liker ulijte u odgovarajuće boce i stavite na hladno mjesto.
Posluživanje
Čokoladni liker poslužite s kockicom leda.Savjet
Liker obvezatno povremeno protresite. Ukoliko želite rijeđi liker možete smanjiti količinu ruma i šećera a povećat količinu mlijeka.Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment