Lepse od kupovnih,a zasigurno i zdravije! :)
/slika/1728369/ Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 180 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
- 1
Margarin,secere i slatku pavlaku otopiti na srednje jakoj vatri,a zatim pojacati vatru dok smesa ne provri.Skloniti sa ringle i umesati kokos.
- 2
Manji cetvrtasti kalup obloziti papirom za pecenje,izliti smesu od kokosa,prekriti prozirnom folijom,i ostaviti prvo da se ohladi na sobnoj temperaturi,pa zatim staviti u frizider da se dobro stegne nekih 2-3 sata
- 3
Izvaditi stegnutu smesu iz frizidera,izvaditi iz kalupa,i seci na manje kocke ili pravougaonike,pa staviti opet na kratko u frizider dok se pripremi glazura.
- 4
ZA GLAZURU Otopiti cokoladu sa margarinom i slatkom pavlakom na srednje jakoj vatri
- 5
Gotove kockicce i pravougaonike umakati u gotovu glazuru dok je jos topla i redjati na pleh oblozen papirom za pecenje.Ostavite ih u frizideru na najmanje pola sata kako bi se cokolada stegla .Kako biste se manje umazali mozete u kockicu zabosti cackalicu pa drzeci cackalicu samo umakati kocku u cokoladu,i kada se cokolada stegne izvaditi je :)
- 6
Prijatno! :)
0 comments:
Post a Comment