Friday, December 26, 2014

Cokoladna torta

Cokoladna torta sa dvije vrste cokolade,vocem i giotto kuglicama...treba li jos kakav komentar... :)

Cokoladna torta /slika/1355495/

Sastojci

  • Biskvit:

  •  1 salica muscovado secera
  •  1/2 salice ostrog brasna
  •  1/2 salice mekog (glatkog) brasna
  •  1 zlicica praska za pecivo
  •  1 zlicica soda bikarbone
  •  1/2 salice gorkog kakaa
  •  1 vanilin secer
  •  1 jaje
  •  1/2 salice mlijeka
  •  1/4 salice ulja
  •  1/4 salice vrele vode
  • Nadjev od voca:

  •  1 staklenka visanja (mjesanog voca)
  •  50 g secera
  •  40 g gustina
  •  oko 400 ml vode
  • Prva krema

  •  200g cokolade za kuhanje
  •  350 ml sl.vrhnja
  • Druga krema

  •  200g mlijecne cokolade
  •  350 ml sl.vrhnja
  • Giotto kuglice za ukrasavanje


Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U posebnoj posudi izmjesati secer,brasno,prasak,sodu bikarbonu,kakao i vanilin secer
    U drugoj posudi izmjesati jaje,mlijeko,ulje.
    Postupno dodavati suhu smjesu ovoj drugoj te miksati oko dvije min...dodati vodu i sve jos jednom izmjesati kratko.
  2. 2
    U kalup promjera 28 cm staviti masni papir te izliti smjesu i peci oko pola sata (ili dok se rubovi torte ne pocnu lagano odvajati od kalupa) na 170 stupnjeva. Tijesto ostaviti da se dobro ohladi.
  3. 3
    Cokoladu izlomiti na kockice u jednu posudu,staviti 150 ml sl.vrhnja da provrije de istresti na cokoladu i izmjesati.
  4. 4
    Ostatak vrhnja izmiksati te kada je cokolada ohladjena pomjesati sa ostalim sl.vrhnjem i jos dodatno izmiksati dok ne se dobro ne sjedini i ucvrsti.
  5. 5
    Isti postupak napraviti i sa drugom kremom,sa mlijecnom cokoladom.
     
  6. 6
    Mjesano voce i njegov sok  ukuhati sa secerom u vodi te dodati gustin. Lagano prokuhati uz stalno mjesanje.
    Pustiti da se malo prohladi te istresti na ohladjeni biskvit.
    Poravnati.
  7. 7
    Na voce istresti prvo kremu sa tamnom cokoladom,staviti na pola sata u hladnjak.
    Kada se smjesa malo stisnula istresti odmah kremu od mlijecne cokolade.
  8. 8

    Sve poravnati i ukrasiti po zelji...

     Ja sam ukrasavala sa giotto kuglicama..
  9. 9 Cokoladna torta /slika/1355499/
    Presjek;

Posluživanje

Spomenuta kolicina vode za kuhanje vocnog nadjeva   treba biti ukupno oko pola litre...stoga ako koristite voce iz staklenke,odnosno njezin sok,dolijte potrebnu kolicinu vode da dodje do oko 1/2 l...a ako koristite smrznuto voce dosipajte u zdjelu jos 400 ml tekucine.

Mjera salice u sastojcima je 2 dcl

Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design