Saturday, November 29, 2014

Štrudla od jabuka



Topla domaća štrudla gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka


Štrudla od jabuka

Sastojci                      BROJ PORCIJA - 8 +

  • 500 g tijesto za savijače
  • 700 g jabuka (cijela)
  • 80 g grožđice
  • 50 g orah, sirovi
  • 10 g šećer, kristal
  • 25 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 kom žutanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica šećer, u prahu


    Priprema

    1 Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
    2 Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
    3 Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.

    Izvor : www.gastro.hr

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design