Topla domaća štrudla gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka
Sastojci BROJ PORCIJA - 8 +
- 500 g tijesto za savijače
- 700 g jabuka (cijela)
- 80 g grožđice
- 50 g orah, sirovi
- 10 g šećer, kristal
- 25 ml sok od limuna (prirod. svježi)
- 10 g vanilin šećer
- 1 kom žutanjak kokošji (sirovi )
- 1 žlica šećer, u prahu
Priprema
1 Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
2 Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
3 Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.
Izvor : www.gastro.hr
0 comments:
Post a Comment