Sastojci
- Broj osoba:
- 6 žlica ulja
- 300 g miješanog mljevenog mesa
- 200 g Pancete Podravka By Podravka
- 2 para Kranjskih kobasica Podravka (330 g) By Podravka
- 350 g luka
- 200 g šampinjona ili nekih drugih svježih gljiva
- 1 žlica Vegete By Podravka
- 2 žlice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
- 1 ljuti feferon
- 1 žličica čilija u prahu
- 4 žličice Koncentrata rajčica Podravka By Podravka
- 1,2 l vode
- 2 limenke Smeđeg graha konzerviranog Podravka By Podravka
- 1 vrećica Krem juhe od gljiva Podravka By Podravka
- sol
- Crnog papra mljevenog Podravka By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1
- 2 Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.
- 3 Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu.
- 4 Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta.
- 5 U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.
- 6 Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.
- 7 U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje
Poslužite toplo uz fini domaći kruh.Savjet
Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih kobasica istisnuti iz crijeva.Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment