Saturday, November 29, 2014

Grah na planinarski “brzi”

Ideja ovog graha je priprema od onog što se ima pri ruci. Znači ponesete nešto začina, par limenki graha ili vrećicu mladoga graha i kotlić u planinarski dom i vjerujte, ostalo potrebno naći ćete u naprtnjačama druželjubivih planinara. Isto tako je dobar i kod kuće na štednjaku. Ovaj recept ću napisati za onda kada imate idealnu kombinaciju sastojaka.



Grah na planinarski “brzi” 

Sastojci

Broj osoba:
4 – 6 osobe
  •  6 žlica ulja
  •  300 g miješanog mljevenog mesa
  •  200 g Pancete Podravka By Podravka
  •  2 para Kranjskih kobasica Podravka (330 g) By Podravka
  •  350 g luka
  •  200 g šampinjona ili nekih drugih svježih gljiva
  •  1 žlica Vegete By Podravka
  •  2 žlice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
  •  1 ljuti feferon
  •  1 žličica čilija u prahu
  •  4 žličice Koncentrata rajčica Podravka By Podravka
  •  1,2 l vode
  •  2 limenke Smeđeg graha konzerviranog Podravka By Podravka
  •  1 vrećica Krem juhe od gljiva Podravka By Podravka
  •   sol
  •   Crnog papra mljevenog Podravka By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri dok panceta ne postane prozirna.
  2. 2
    Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.
  3. 3
    Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu.
  4. 4
    Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta.
  5. 5
    U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.
  6. 6
    Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.
  7. 7
    U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje

Poslužite toplo uz fini domaći kruh.

Savjet

Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih kobasica istisnuti iz crijeva.

Izvor : www.coolinarika.com


0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design