Friday, November 28, 2014

Snickers cupcakes

Nimalo dijetni, totalno grešni, savršeno sočni..

 

Sastojci

Broj osoba:
12 osoba
  • Čokoladni muffini

  •  200g šećera
  •  130g oštrog brašna
  •  2 žlice kakaa u prahu
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  1 žličica soda bikarbona
  •  1/2 žličice soli
  •  1 jaje
  •  1 banana (izblendana u kašu)
  •  120ml vode
  •  60ml ulja
  •  60ml mlijeka
  •  1 žlica vanilije
  • Čokoladni mousse

  •  120g tamne čokoladne
  •  30g maslaca
  •  2 jaja
  •  2 žlice šećera za bjelanjke
  •  120ml slatkog vrhnja
  •  2 žlice šećera u prahu
  •  malo voćnog likera
  • Kikiriki maslac

  •  150gr kikirikija
  •  2 žlice šećera u prahu
  •  1 žlica maslaca
  • Slana karamela - umak

  •  150g šećera u prahu
  •  100ml slatkog vrhnja
  •  2 žlice maslaca
  •  prstohvat soli  

Priprema

Vrijeme pripreme:
240 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1

    Čokoladni muffini


    U jednoj zdjeli pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

    U drugoj zdjeli lagano umiksajte jaje, toliko da ga razbijete i da se lagano zapjeni. U jaje dodajte bananu koja je prethodno izblendana u kašu, te lagano umiksajte. Dodajte ostatak sastojaka - vodu, mlijeko, ulje i vaniliju, te još jednom lagano umiksajte.

    Spojite suhu i mokru smjesu, te punite kalupe za muffine i pecite na 180C. Ukoliko pečete mini muffine, trebat će vam oko 10 minuta da su gotovi, a kod klasičnih muffina 15-20 minuta, ali svakako ih provjerite ubadanjem čačkalice u sredinu.

    Savjet - Nemojte se prepasti, ova smjesa će prije pečenja biti prilično tekuća- nemojte doći u napast dodavajući dodatnog brašna!
  2. 2 Snickers cupcakes

    Čokoladni mousse
     

    U posudi, na srednjoj vatri rastopite čokoladu i maslac. Nakon što se potpuno spoje i rastope, smjesu skinite s vatre i u nju umiješajte 2 žutanjka i liker (po želji), dok smjesa ne postane sjajna.  Ostavite da se ova smjesa rashladi.

    U drugoj posudi umiksajte bjelanjak u čvrsti snijeg (oko 6-8 minuta), dodajte mu 2 žlice šećera i nastavite miksati dok se šećer ne spoji i ne učini ovu smjesu sjajnom i čvrstom.

    U trećoj posudi umiksajte slatko vrhnje u šlag te mu dodajte šećera i vanilije.

    Nakon što se čokoladna smjesa rashladi, umiješajte ju u slatko vrhnje špatulom, dok se ne spoji. Nakon toga dodajte i snijeg od bjelanjaka, te isto tako umiješajte špatulom.

    Ostavite mousse da se rashladi u frižideru prije korištenja.
  3. 3 

    Kikiriki maslac


    U blender stavite kikiriki i miksajte dok god je moguće (dok se vrti).

    U kikiriki dodajte šećer u prahu i nastavite miksati koliko god možete, da se kikiriki što više usitni.

    U smjesu dodajte i maslac te nastavite pulsirati, miksati sve dok ne dobijete glatkoću koju želite.

    Kikiriki maslac premjestite u frižider da se malo stisne prije upotrebe.
  4. 4 Snickers cupcakes

    Slana karamela - umak


    Na laganoj vatri stavite topiti šećer u prahu, sve dok se kompletno ne rastopi. Pomognite si žlicom, da povremeno promiješate ako vidite da negdje zagara. Cilj je da se sav šećer rastopi, a da nigdje ne zagori.

    Kada uspijete rastopiti sav šećer, skinite posudu s vatre i u nju ubacite maslac narezan na komadiće. Prebacite se na pjenjaču te ga umješajte dok se potpuno ne rastopi i spoji sa šećerom.

    U tu spojenu smjesu ulijte slatko vrhnje i miješajte dok se i ovaj sastojak potpuno ne spoji i vašu smjesu učini predivnom kremastom karamelom amber boje.
    Za dodavanje slatkog vrhnja slobodno vratite na laganu vatru.
  5. 5

    Spajanje sastojaka 

     

    U svakom muffinu izdubite rupu koju ćete napuniti prvo žličicom karamel umaka (koji će održati unutrašnjost sočnom) i žličicom kikiriki maslaca (koji će začepiti rupu i biti slatko-slano kremasto izenađenje pri zagrizu).

    Cupcake tada ukrasite mousseom od čokolade, posipajte sjeckanim kikirikijem i prelijte s još malo karamel umaka (kad već nismo na dijeti, zašto se štediti).

    Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design