Sunday, November 30, 2014

CRNI ROLAT S BANAMA, CAROBNI UKUS KOJI SE TOPI U USTIMA

Čaroban okus čokolade koja se topi u ustima ... što više reći :D

Sastojci

  •  BISKVIT:
  •  8 jaja
  •  8 žlica šećera
  •  2 žlice brašna
  •  2 žličice kakaa
  •  FIL:
  •  5 jaja
  •  25 dag šećera
  •  20 dag čokolade za kuhanje
  •  20 dag maslaca
  •  1 čokoladni premium puding

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    BISKVIT:
    Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
    Izmiješati žumanjke i dodati im žlicu po žlicu šećera.
    Dobro izmiješati dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
    Postepeno dodati prosijano brašno i kakao. Brašno i kakao u smjesu umiješati kuhačom.
    Postepeno dodati i kuhačom lagano umiiješati snijeg od 8 bjelanjaka.
  2. 2
    Pečeni biskvit zarolati uz pomoć vlažne kuhinjske krpe u rolat.
    Rolat ostaviti da stoji i za to vrijem izraditi fil.
  3. 3
    FIL:

    Na pari mutiti prah za puding, jaja i šećer oko 15 minuta.
    Umiješati rastopljenu čokoladu.
    Dodati razmekšani i tučeni maslac.
  4. 4
    Kad je fil gotov razmotati rolat.
    Biskvit premazati čokoladnim filom (ostavite dovoljno fila da s njim premazete zarolani rolat), pri vrhu biskvita premazanog filom složiti banane.
    Pažljivo ponovno zarolati filovani biskvit u rolat

  5. 5
    Premazati iz vana rolat preostalim filom i ukrasiti po želji.

    Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design