Sunday, November 30, 2014

Bananko čokoladni užitak

Zamisliti ga,znači u tom trenutku ne pomisliti ništa drugo.Vidjeti ga,znači žudjeti za njime.Pojesti ga,znači otkriti superioran kremasto-čokoladno-slatki užitak!

 
/slika/1704835/

Sastojci

  • BISKVIT

  •  350g pšeničnog brašna
  •  2 jaja
  •  2 žličice kakaa
  •  100g muscovado smeđeg šećera
  •  350ml mlijeka
  •  1 prašak za pecivo
  •   malo cimeta
  •  1 red sitno nasjeckane čokolade za kuhanje
  •   prstohvat soli
  • KREMASTO PUNJENJE

  •  2 banane
  •  2 žlice krušnih mrvica
  •  1 žličica kakaa
  •  1 vanilin šećer
  •  70 ml mlijeka
  • GLAZURA I DEKORACIJA

  •  2 reda čokolade za kuhanje
  •  70 ml mlijeka
  •   limunova korica

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Biskvit

  2. 1
    Jaja razdvojimo na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksamo zajdeno sa šećerom dok ne dobijemo pjenastu smjesu.U žumanjke dodajemo prstohvat soli i mlijeko.

  3. 2
    Brašno stavljamo u smjesu sa žumanjcima usporedno miksajući.Nakon toga dodajemo i snijeg od bjelanjaka,te nastavimo miksati.
  4. 3
    Umiješamo i ostale sastojke za biskvit: malo cimeta,nožem drobljen red čokolade za kuhanje i prašak za pecivo na kraju.
  5. 4
    Smjesa treba biti gusto kremasta.Po potrebi dodati brašna (ako je prerijetka) ili mlijeka (ako je pregusta).Izlijevamo smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i stavljamo peći 30-ak min u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C.
  6. Kremasto punjenje

  7. 1
    Izmiksamo u blenderu 2 banane (može i ručno vilicom) s mlijekom,krušnim mrvicama,vanilinim šećerom i žličicom kakaa
  8. 2
    Ohlađeni i ispečeni biskvit režemo na pola,a potom nožem 2 cm od rubova donijeg dijela biskvita izrežemo sredinu dubine cca 1.5cm (nikako do dna).U tu sredinu stavljamo punjenje koje smo pripremili (ako ne stane sve slobodno razmažite i izvan "brazde",tijesto će upiti).Poklopimo gornjim dijelom biskvita.
  9. Dekoracija

  10. 1
    Na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici otopimo 2 reda čokolade za kuhanje s malo mlijeka.Mažemo kolač brzo, da se čokolada nebi počela stiskati prije vremena.
  11. 2
    Na ohlađen kolač naribamo limunovu koricu i napišemo njome željenu poruku,ili naziv kolača.

Posluživanje

Ohlađen,kao desert,savršeno prijanja uz kavu,kakao napitak ili engleski čaj s mlijekom.

Izvor : www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design