Sastojci
BISKVIT
- 350g pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 2 žličice kakaa
- 100g muscovado smeđeg šećera
- 350ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- malo cimeta
- 1 red sitno nasjeckane čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
KREMASTO PUNJENJE
- 2 banane
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žličica kakaa
- 1 vanilin šećer
- 70 ml mlijeka
GLAZURA I DEKORACIJA
- 2 reda čokolade za kuhanje
- 70 ml mlijeka
- limunova korica
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Biskvit
- 1 Jaja razdvojimo na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksamo zajdeno sa šećerom dok ne dobijemo pjenastu smjesu.U žumanjke dodajemo prstohvat soli i mlijeko.
- 2 Brašno stavljamo u smjesu sa žumanjcima usporedno miksajući.Nakon toga dodajemo i snijeg od bjelanjaka,te nastavimo miksati.
- 3 Umiješamo i ostale sastojke za biskvit: malo cimeta,nožem drobljen red čokolade za kuhanje i prašak za pecivo na kraju.
- 4 Smjesa treba biti gusto kremasta.Po potrebi dodati brašna (ako je prerijetka) ili mlijeka (ako je pregusta).Izlijevamo smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i stavljamo peći 30-ak min u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C.
-
Kremasto punjenje
- 1 Izmiksamo u blenderu 2 banane (može i ručno vilicom) s mlijekom,krušnim mrvicama,vanilinim šećerom i žličicom kakaa
- 2 Ohlađeni i ispečeni biskvit režemo na pola,a potom nožem 2 cm od rubova donijeg dijela biskvita izrežemo sredinu dubine cca 1.5cm (nikako do dna).U tu sredinu stavljamo punjenje koje smo pripremili (ako ne stane sve slobodno razmažite i izvan "brazde",tijesto će upiti).Poklopimo gornjim dijelom biskvita.
-
Dekoracija
- 1 Na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici otopimo 2 reda čokolade za kuhanje s malo mlijeka.Mažemo kolač brzo, da se čokolada nebi počela stiskati prije vremena.
- 2 Na ohlađen kolač naribamo limunovu koricu i napišemo njome željenu poruku,ili naziv kolača.
Posluživanje
Ohlađen,kao desert,savršeno prijanja uz kavu,kakao napitak ili engleski čaj s mlijekom.Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment