Thursday, October 30, 2014

Kako plivanjem stesati struk i ucvrstiti tijelo bez puno muke

Ako ste na godišnjem odmoru, vjerovatno možete da izdvojite nešto vremena za sebe. More ili bazen su idealna mjesta za opuštanje, ali i vježbanje.

U vodi imamo utisak da smo laki kao perce, a ako nam iz vode viri samo glava, osjecamo samo desetinu svoje stvarne tjelesne težine. Otpor vode blokira svaki pokret, zahvaljujuci cemu je efekat pet puta veci nego kad vježbamo na suvom. Skidaju se naslage sala, a da se pri tom ne opterecuju ligamenti, zglobovi i kicma, pošto nagli pokreti i povrede nisu moguci. Koža dobija zdravu, ružicastu boju jer voda djeluje kao masaža i podstice cirkulaciju. Šta god da radite u vodi, imace efekta. Cak i brckanje i trcanje po plicaku zatežu vaše mišice.

ZATEŽE RUKE

Šta god da radite u vodi i koristite ruke, vaši mišici se zatežu. Plivanje kraulom odlicno je za gornji dio ruku. Ukrštanje ruku pod vodom savršeno je i za ruke i za grudi. Dovoljno je da pod vodom radite „makazice“ rukama, i efekat ce brzo biiti vidljiv.

OBLIKUJE NOGE

Za vitke butine i cvrstu zadnjicu: stanite bocno uz ivicu bazena, zatim podignite nogu sa strane do ugla od 90 stepeni i vratite je u pocetni položaj. Uradite vježbu deset puta, pa promijenite stranu.

ZATEŽE BUTINE

Za unutrašnju stranu butina Oslonite se rukama o ivicu bazena, podignite noge do visine kukova, raširite ih i polako izbrojte do tri. Sada ukrstite noge, pa ih ponovo ih raširite i izbrojte do tri. Uradite vježbu deset puta.

STANJUJE STRUK

Za jacanje bocnih trbušnih mišica Okrenite se ledima ivici bazena, oslonite se rukama i podignite noge tako da budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na trup. Zatim ih polako okrenite ulijevo i zadržite ih tri sekunde u tom položaju. Sada polako okrecite noge u desnu stranu. Vježbu uradite deset puta.

Ako vas mrzi da vježbate, plivanje je sjajno rešenje. Vježbe u vodi ce vam pomoci da smršate, zategnete kožu, oblikujete mišice, a povrh svega cete imati izvanredan osjecaj lakoce. Udite u vodu i uživajte.

Žena.rs

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design