Sunday, February 5, 2017

NUTELLA KOLAČIĆ poslastica koja oduševljava : Kremasta i sočna bez glutena

NUTELLA KOLAČIĆ poslastica koja oduševljava : Kremasta i sočna bez glutena













SASTOJCI:

Podloga

  • 130 gr keksa (petit ili bezglutenski po želji)
  • 50 gr maslaca
  • 20 gr prženih lješnjaka (krupnije nasjeckanih)
  •   1 kašike eurokrema Nutella

Krema
45 gr prah šećera
250 gr mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 kašika eurokrema Nutella

PRIPREMA:
keks izmrvite i pomiješajte sa istopljenim margarinom.
Nutellu otopite na pari i pomiješajte sa keksom i maslacem,a zatim dodajte lješnjake.
Smjesu prelijte u kalup (odp veličine 18cm) i ostavite da se stisne u frižideru oko 30 minuta.


  Kremu pripremite tako što ćete mascarpone umutiti sa vrhnjem.
dodati Nutellu koju prvo morate otopiti na pari.
Kremu premaćite na ohlađenu podlogu i ponovo sve vratite u frižider na 2 sata.
Kada se krema ohladi ukrasite dodatno po želji.
To je to nikad jednostavnije i brže do savršene i ukusne poslastice.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design