Sunday, February 5, 2017

BRZA I JENOSTAVNA... MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA! ZA 10 MINUTA GOTOVA

BRZA I JENOSTAVNA... MA SAVRŠENA BEZ PEGLANJA I FENIRANJA! ZA 10 MINUTA GOTOVA









Sastojci


  • 2 žličice Instant želatine Dolcela
  • 3 žlice vode
  •   200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje


Priprema

1.Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8") u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi.
2.U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu. Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)
Savjet
Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti.


  Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.

Posluživanje

Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite.
Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi.
Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze... javim dojmove :)

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design