OVAJ RUČAK MI JE SERVIRALA NEKI DAN PRIJATELJICA I ODMA SAM MORALA DA GA NAPRAVIM PA DIJELIM SA VAMA
Sastojci
- 1/2kg mljevenog mesa(junetina)
- 1 crveni luk
- 4 manja čena češnjaka
- 1 žlica vegete
- 1 mala žlica crvene slatke paprike
- 3 grančice peršina
- sol i papar po ukusu
- 10 srednjih krumpira
- 3 jaja,1 kiselo vrhnje
- Što se tiče vegete,papra i soli,navedena količina se dodaje mesu,za krumpire dodamo iznova,ovisi o želji.
Priprema
1.U posudu ulijemo ulja da pokrije dno,dodamo kapulu(crveni luk) i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.
2.
Maknemo sa vatre,dodamo mesu sol,papar,vegetu,slatku crvenu papriku i malo peršina.
3.
Krumpire očistimo,izrežemo na ploške,dodamo im soli,vegete i papra te dobro izmiješamo.
4.
Nauljimo dno tepsije,slažemo red krumpira,red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu.Zadnji red moraju biti krumpiri.
5.
Tepsiju pokrijemo folijom,stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva.Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.
0 comments:
Post a Comment