Wednesday, April 15, 2020

FENOMENALNA COKO ORANZ TORTA OD KOJE CE VAM KRENUTI VODA NA USTA


 

 


Kombinacija čokolade i narandže ne može da bude loša, a ova je fenomenalna. Mek i sočan biskvit, čokoladni krem jaffa ukusa i jednostavnost pripreme aduti su ove čoko oranž torte. Ako su vam se dopale čoko oranž bombice slobodno isprobajte i recept za ovu tortu.

Coko-oranz-torta-5
Priprema biskvita

Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja
125 g šećera
125 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaoa

Za prelivanje kora:

2 dl soka od narandže

Za krem:

5 jaja
200 g šećera
200 g čokolade
Nekoliko kapi arome ruma
200 g putera
1 zamrznuta narandža

Za dekoraciju:

100 g čokolade
1.5 dl slatke pavlake
63 g putera
Kandirana narandža
100 g šlaga u prahu
1 dl kisele vode
Narandžasta prehrambena boja

Coko-oranz-torta-6
Priprema fila

Priprema:

Prethodnog dana stavite 1 srednju narandžu u zamrzivač da se zaledi.

Biskvit:

1. Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šečer, a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaoom.
2. Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 40 min.
3. Ispečen biskvit ostavite da se sasvim ohladi, pa ga presecite horizontalno na tri ili četiri kore, več po svojoj želji i mogućnostima.

Krem:

1. Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju, a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope. Ili ih skuvajte u mikrotalasnoj po uputstvu ovde. Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.
2. Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.
3. Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.

Coko-oranz-torta-7
Postupak filovanja

Finalni postupak:

1. Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu ili trećinu krema, poklopite drugom korom, pa i nju prelijte sokom i premažite odgovarajućim delom fila.
2. Slaganje završite trećom ili četvrtom korom, koju ćete poškropiti preostalim sokom.
3. Tortu rashladite, a zatim dekorišite po želji.
4. Ovog puta sam čokoladu i puter rastopila u slatkoj pavlaci, ostavila smesu da se ohladi na sobnoj temperaturi i njome premazala celu tortu. Narandžasto obojenim šlagom i kandiranim narandžama dovršila sam ovu jednostavnu dekoraciju.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design