Thursday, December 1, 2016

A SADA NEŠTO MALO DRUGAČIJE: ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM I SIROM.. PRSTE DA POLIŽETE MMM












Ovaj neobičan specijalitet neki će služiti uz meso, a drugima će biti dovoljna osvežavajuća salata od sezonskog povrća. Mada je ovo visokokalorični obrok, svi ga uglavnom vole, tako i moja porodica nije izuzetak.bPostoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.

Sastojci:


– krompir sirov, otrebljen
– slanina (poželjno mesnatija)
– zelen po vašem ukusu
– bilo koji tvrdi sir

Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija. Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja. Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira. Odgore zelen. Sve slažem u nauljenu tepsiju, prekrivam debljim komadima tvrdog sira i stavljam u zagrejanu rernu. Kod mene je vreme pečenja oko 40 minuta na 200 stepeni.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design