Tuesday, May 5, 2015

Torta Stella

SASTOJCI

Sastojci za biskvit

6 komjaja
6 žlica/ebrašna
6 žlica/ešećera
4 žlica/ekakao praha
1 komvanilin šećer
1 komprašak za pecivo
6 žlica/evode tople

Sastojci za kremu 1

1 dclmlijeka
7 žlica/ebrašna oštrog
4 žlica/ešećera
1 komvanilin šećer
150 gmargarima s aromom vanilije
100 gšećera u prahu

Sastojci za kremu 2

100 gmliješne čokolade
100 gtamne čokolade
150 gmargarina s aromom vanilije
4 žlica/ešećera u prahu
5 žlica/emlijeka
1 komrum šećer

Ostalo

150 mlkave
3 žličica/eruma
kakao u prahu za posipavanje

Priprema

2. Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa izmiksati žumanjke sa šećerom. Postepeno dodavati sve ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje na 180oC oko 25 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, skinuti papir za pečenje, ohladiti pa ga prerezati uzdužno i poprečno, tako da dobijemo četiri kore.
Krema 1: U 2 dl mlijeka razmutiti brašno i šećer. Ostatak staviti da zakuha pa u kipuće uliti prvu smjesu. Kuhati 5-10 minuta dok de ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Krema 2. - Rastopiti margarin, šećer, mlijeko i čokoladu razlomljenu na komadiće, Ohladiti da se malo zgusne.
Prvu koru natopiti kavom u koju smo dodali rum, premazati bijelom kremom, preko nje rasporediti čokoladnu kremu pa prekriti drugom korom. Ponoviti postupak još dva puta. Posljednju koru posipati kakaom u prahu i ukrasiti po želji.
 

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design