SASTOJCI
Sastojci za biskvit
6 kom | jaja |
6 žlica/e | brašna |
6 žlica/e | šećera |
4 žlica/e | kakao praha |
1 kom | vanilin šećer |
1 kom | prašak za pecivo |
6 žlica/e | vode tople |
Sastojci za kremu 1
1 dcl | mlijeka |
7 žlica/e | brašna oštrog |
4 žlica/e | šećera |
1 kom | vanilin šećer |
150 g | margarima s aromom vanilije |
100 g | šećera u prahu |
Sastojci za kremu 2
100 g | mliješne čokolade |
100 g | tamne čokolade |
150 g | margarina s aromom vanilije |
4 žlica/e | šećera u prahu |
5 žlica/e | mlijeka |
1 kom | rum šećer |
Ostalo
150 ml | kave |
3 žličica/e | ruma |
kakao u prahu za posipavanje |
Priprema
2. Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa izmiksati žumanjke sa šećerom.
Postepeno dodavati sve ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, skinuti papir za pečenje, ohladiti
pa ga prerezati uzdužno i poprečno, tako da dobijemo četiri kore.
Krema 1: U 2 dl mlijeka razmutiti brašno i šećer. Ostatak staviti da
zakuha pa u kipuće uliti prvu smjesu. Kuhati 5-10 minuta dok de ne
zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Krema 2. - Rastopiti margarin, šećer, mlijeko i čokoladu razlomljenu na komadiće, Ohladiti da se malo zgusne.
Izvor : www.slastistika.hr
0 comments:
Post a Comment