Wednesday, May 6, 2015
PILAV SA TIKVICAMA I PARADAJZOM
2-3 tikvice, 1 glavica luka, 2 paradajza, 2 šolje pirinča, 2 kašike seckanog peršuna, maslinovo ulje, so, biber, mešavina suvih začina, 3 šolje vode.
Priprema:
Tikvice isecite na kocke, posolite i ostavite da odstoje da puste vodu. Nakon toga isperite ih i prosušite, pa propržite na malo maslinovog ulja. U istom tiganju propržite luk iseckan na malo veće kocke i dodajte paradajz iseckan na kockice i još malo propržite. Dodajte začine i propržene tikvice. Kada krene da kuva dodajte pirinač. Preko svega prelijte vrućom vodom u kojoj ste prethodno razmutili so. Tokom kuvanja ne mešajte pirinač, već povremeno protresite tiganj. Kada voda prokuva smanjite na srednju vatru i ostavite da se kuva pokriveno oko 15 minuta. Nakon toga smanjite vatru na najniže i kuvajte još oko deset minuta. Kada je gotovo skinite sa vatre i prevrnite pilav u veću činiju ili tanjir. Pospite odozgo malo peršuna i poslužite.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment