MESNE KUGLICE U SOSU
1/2
kg mešanog mesa, 1 jaje, 150 g sredine starog hleba, 1 luk, peršun, 1
kašičica soli, 1 kašičica senfa, 1 kašika maslinovog ulja.
ZA SOS: 1/2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice šećera, 1 luk, 2 čena
belog luka, 200 ml paradajz soka, 500 ml tople vode, 2 kašike limunovog
soka, 1 kašičica soli, 1/2 šolje sitno seckanog peršuna, malo svežih
pistaća.
Priprema:
Hleb izmrvite i natopite u malo tople vode, pa dobro izmešajte sa svim
ostalim sastojcima, pravite loptice i pržite na maslinovom ulju. Za sos
izdinstajte luk na maslinovom ulju, stavite šećer i kada luk poprimi
zlatnožutu boju dodajte mesne kuglice, sok od paradajza, sitno seckani
beli luk, vodu i so. Kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta, pred kraj
dodajte peršun i limunov sok. Po želji ukrasite seckanim peršunom i
pistaćima. Poslužite toplo uz pirinač ili pire krompir.
Wednesday, May 6, 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment