Iako znam da su ovi kolačići poznati svima evo moja verzija recepta koji nikada ne zakaže,a šubarice se tope u ustima !
Sastojci:
Kora:
- 6jaja
- 400 gr šećera
- 400 gr brašna
- 3 šoljice (male za crnu kafu)ulja
- 2 kašike kakaa
- 1praška za pecivo
- 1/2 l mlijeka
- 4 kašike kristal šećera
- 9 kašika brašna
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- 200 gr kokosa
- Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i ispeći koru.
- Brašno razmutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka i 4 kašike šećera staviti da zavri. U zavrelo mlijeko dodati razmućeno brašno i skuvati fil.
- Fil ohladiti uz povremeno mješanje.
- Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa zatim dodati ohlađen fil od brašna.
- Toplu koru čašom ili okruglom modlom sjeći na krugove. Zatim svaki krug vodoravno presjeći po pola.
- Isječene krugove filovati po pola, spojiti ih, pa filovati i okolo, zatim ih uvaljati u kokos.
- Svaku rusku kapu premazati čokoladnom glazurom.
0 comments:
Post a Comment