Monday, May 4, 2015

Najbolje šubarice

Iako znam da su ovi kolačići poznati svima evo moja verzija recepta koji nikada ne zakaže,a šubarice se tope u ustima !




ruske-kape-e318a3e595f8f4866e81aa7adb08490f_view_lSastojci:

Kora:


  • 6jaja
  • 400 gr šećera
  • 400 gr brašna
  • 3 šoljice (male za crnu kafu)ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 1praška za pecivo
Fil:

  • 1/2 l mlijeka
  • 4 kašike kristal šećera
  • 9 kašika brašna
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
 
Glazura:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
Još:

  • 200 gr kokosa
Priprema

  • Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i ispeći koru.
  • Brašno razmutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka i 4 kašike šećera staviti da zavri. U zavrelo mlijeko dodati razmućeno brašno i skuvati fil.
  • Fil ohladiti uz povremeno mješanje.
  • Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa zatim dodati ohlađen fil od brašna.
  • Toplu koru čašom ili okruglom modlom sjeći na krugove. Zatim svaki krug vodoravno presjeći po pola.
  • Isječene krugove filovati po pola, spojiti ih, pa filovati i okolo, zatim ih uvaljati u kokos.
  • Svaku rusku kapu premazati čokoladnom glazurom.
Izvor: http://www.domacikolaci.net/

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design