Wednesday, May 6, 2015

Kasato Torta

KASATO TORTA
POTREBNO JE:
300 g piškota
7 kašika šećera
300 dl vode
1/2 flašice ekstrakta ruma
250 g putera
2 kašike šećera u prahu
100 g čokolade
4 jaja
200 g šećera
 
Priprema:
U okruglu posudu stavite foliju i ređajte piškote po dnu i po zidovima suda. Piškote prethodno natopite sirupom koji ste napravili od šećera rastopljenog u vodi uz dodatak ruma. Puter penasto umutite sa šećerom u prahu, zatim dodate otopljenu čokoladu i žumanca. Posebno umutite belanca sa šećerom, pa dodajte prethodnoj masi. Lagano promešajte i sipajte u pripremljenu posudu sa piškotama. Tortu preko noći ostavite u frižideru i pre služenja ukrasite šlagom.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design