Sastojci
- 4 jaja
- 1 šolja belog kristal šećera
- 1 šolja žutog šećera
- 100 gr istopljenog putera
- 1 1/4 šolje kakaa
- 2 kašičice vanila extrakta
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- za čokoladnu glazuru:
- 125 gr čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
- i još:
- kesica pepermint bombona (200 gr)
- plastične kašičice
Priprema
- Težina:
-
1
Uključite rernu da se greje na 150 stepeni.
-
2
Podmažite kvadratni pleh dimenzija 20x20cm u kojem ćete peći ovaj kolač.
-
3
U posudu za mikser stavite jaja i počnite da mutite srednjom brzinom sve dok ne budu penasta i svetlo žuta.
-
4
Dodajte obe vrste šećera, pa dodajte i preostale sastojke i mutite sve dok se ne sjedine.
-
5
Sipajte umućenu smesu u pripremljen pleh i pecite 45 minuta ili dok drveni ražnjić ne bude potpuno suv kada ga ubodete na sredini kolača.
-
6
Izvadite pleh iz rerne i ohladite kolač.
-
7
U dublji lonac sipajte vodu i stavite da provri. U manju šerpu stavite čokoladu i slatku pavlaku, pa stavite iznad provrele vode. Neka se čokolada i pavlaka tope 2-3 minuta bez mešanja. Zatim promešajte da sjedinite masu.
-
8
Dodajte šećer u prahu i sjedinite.
-
9
Sklonite sa strane i ostavite da se smesa prohladi.
-
10
Stavite bombone u blender i izblendirajte ih tako da ostanu i malo krupniji komadi, pa prebacite na tanjir.
-
11
Isecite čokoladne kocke, pa u sredinu stavite plastične kašičice ili štapiće za sladoled.
-
12
Uronite kocke prvo u mešavinu čokolade, pavlake i šećera, stavite na rešetku da se višak čokolade ocedi, a zatim ih uvaljajte i u bombone.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment