Wednesday, February 4, 2015

Lasagne sa povrcem

DSCN9296
Lasagne sa povrcem je nesto sto sam nedavno pocela praviti i veoma brzo je postala jedno od omiljenih jela. Recept je prilicno jednostavan i bez posebnih mjera za sastojke. Posto se priprema sastoji iz dijelova, dobra ideja je krenuti sa pecenjem povrca u rerni. Dok se povrce pece moze se napraviti salsa od paradajza i kad je povrce peceno, krenuti sa slaganjem.
Za lasagne sa povrcem potrebno je:
  • Lasagna ploce
  • 1 Patlidzan
  • 1 Tikvica
  • 2 limenke sjeckanog paradajza
  • maslinovo ulje
  • bijeli luk
  • so, biber
  • cili
  • bazilika
  • parmezan
DSC_0344
Postupak:
DSCN9283
  • Patlidzan i tikvice izrezati, sloziti na papir za pecenje, posuti maslinovim uljem, te posoliti i pobiberiti
  • Ispeci u rerni 
  • Napraviti salsu od paradajza u limenci, bijelog luka, maslinovog ulja, cilija, soli i bibera {recept}.
  • Lasagne ploce jednu po jednu prokuhati po minut u vodi u koju ste dodali par kapi ulja
DSCN9256
  • U pleh u kojem se pece posuti na dno dio salse od paradajza, pa krenuti slagati, lasagna ploce, peceni patlidzan, tikvice i salsu. 
  • Na vrhu zavrsiti sa salsom, te preko naribati parmezan.
  • Peci 30 minuta
DSCN9284
DSCN9341
Lasagna se moze servirati sa  maslinama, ribanim parmezanom i svjezom bazilikom, a omiljena je medju vegeterijancima. Za sve koji izbjegavaju kravlje mlijeko umjesto parmezana se moze koristiti pecorino sir.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design