Lasagne
sa povrcem je nesto sto sam nedavno pocela praviti i veoma brzo je
postala jedno od omiljenih jela. Recept je prilicno jednostavan i bez
posebnih mjera za sastojke. Posto se priprema sastoji iz dijelova, dobra
ideja je krenuti sa pecenjem povrca u rerni. Dok se povrce pece moze se
napraviti salsa od paradajza i kad je povrce peceno, krenuti sa
slaganjem.
Za lasagne sa povrcem potrebno je:
- Lasagna ploce
- 1 Patlidzan
- 1 Tikvica
- 2 limenke sjeckanog paradajza
- maslinovo ulje
- bijeli luk
- so, biber
- cili
- bazilika
- parmezan
Postupak:
- Patlidzan i tikvice izrezati, sloziti na papir za pecenje, posuti maslinovim uljem, te posoliti i pobiberiti
- Ispeci u rerni
- Napraviti salsu od paradajza u limenci, bijelog luka, maslinovog ulja, cilija, soli i bibera {recept}.
- Lasagne ploce jednu po jednu prokuhati po minut u vodi u koju ste dodali par kapi ulja
- U pleh u kojem se pece posuti na dno dio salse od paradajza, pa krenuti slagati, lasagna ploce, peceni patlidzan, tikvice i salsu.
- Na vrhu zavrsiti sa salsom, te preko naribati parmezan.
- Peci 30 minuta
Lasagna
se moze servirati sa maslinama, ribanim parmezanom i svjezom
bazilikom, a omiljena je medju vegeterijancima. Za sve koji izbjegavaju
kravlje mlijeko umjesto parmezana se moze koristiti pecorino sir.
Izvor : www.kuhinjskeprice.com
0 comments:
Post a Comment