Sunday, February 1, 2015

KOKOS FANTAZIJA


/slika/2073419/

Sastojci

  •  70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
  •  70 g šećera
  •  10 g Glatkog brašna
  •  10 g Gussnela
  •  15 g Kakaa u prahu
  •  1 žlica Praška za pecivo
  •  1 žlica ulja
  •  1 žlica miljeka
  •  1 žlica ruma
  • Za kremu:

  •  1 litra mlijeka
  •  1 Puding vanilija
  •  60 g Gussnela
  •  8 žlica šećera
  •  100 g Kokos brašna
  •  10 g Mljevene želatine
  •  300 ml slatkog vrhnja
  • Za glazuru:

  •  250 ml slatkog vrhnja
  •  200 g tamne čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
  2. 2
    U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.
  3. 3
    Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
  4. 4
    Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.
  5. 5
    Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
  6. 6
    Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
  7. 7
    Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
  8. 8
    Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.
  9. 9
    U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
  10. 10
    Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
  11. 11
    Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.

Posluživanje

Narežite i poslužite.

Savjet

Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.
(coolinarika.com)

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design