Sastojci
- 70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
- 70 g šećera
- 10 g Glatkog brašna
- 10 g Gussnela
- 15 g Kakaa u prahu
- 1 žlica Praška za pecivo
- 1 žlica ulja
- 1 žlica miljeka
- 1 žlica ruma
Za kremu:
- 1 litra mlijeka
- 1 Puding vanilija
- 60 g Gussnela
- 8 žlica šećera
- 100 g Kokos brašna
- 10 g Mljevene želatine
- 300 ml slatkog vrhnja
Za glazuru:
- 250 ml slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
- 1 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.
- 2 U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.
- 3 Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
- 4 Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.
- 5 Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
- 6 Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
- 7 Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
- 8 Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.
- 9 U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.
- 10 Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
- 11 Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.
Posluživanje
Narežite i poslužite.Savjet
Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.(coolinarika.com)
0 comments:
Post a Comment