- KORE:
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica maka
- 2 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- ŽUTA KREMA:
- 500 ml mlijeka
- 8 žlica šećera
- 1 puding vanilija
- 5 žlica gustina
- 1 bijela Milka čokolada
- 6 žumanjaka
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 gr margarina
- VOĆNA KREMA:
- vrećica šumskog voća 450 gr
- 3 žlice šećera
- 1 puding od vanilije
- GANACHE KREMA:
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 gr čokolade za kuhanje
BISKVIT SA MAKOM
1. 3 bjelanjka mutiti mikserom dok malo ne očvrsne, zatim postepeno dodavati 3 žlice šećera.2. U čvrste bjelanjke dodajte 3 žlice maka i 1 žlicu brašna u koje ste prethodno pomiješali 1/2 praška za pecivo, sjedinite sa kuhačom ili pjenjačom.
3. Dno kalupa (moj je 26 cm) obložite masnim papirom, tako da rastavite kalup i na dno postavite masni papir, zatim spojite obruč tako da uhvati papir, a višak papira sa vanjske strane odrežite.
4. Rasporedite smjesu u kalupu i pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
5. Nožem odvojite stranice kore od obruča.
6. Postupak ponovite sa još jednom korom.
KREMA SA BIJELOM MILKOM
1. Žumanjke izradite sa šećerom i dodajte 200 ml mlijeka, pudinga i gustina, a ostatak mlijeka stavite kuhati.2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri, dok ne postane gusto.
3. SklonitE sa vatre i ubacitE iskidanu čokoladu i margarin, te miješajte dok se sve ne istopi i sjedini.
4. Prekrijte kremu sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
5. Umutite vrhnje za šlag i dodajte u hladnu kremu.
KREMA SA ŠUMSKIM VOĆEM
1. Zamrznuto voće prvo ostavite da se odmrzne.2. U blenderu izmiksajte voće, samo sam ja morala dodati malo vode inače blender ne miksa voće, ali to samo onoliko koliko je potrebno.
3. Staviti voće da kuha zajedno sa šećerom.
4. Puding pomiješajte sa malo vode, čisto da se razrijedi i ubaciti u voće koje kuha, miješati dok se ne zgusne.
GANACHE KREMA
1. Vrhnje zagrijte na laganijoj vatri do vrenja, tako da dobije toplinu koja topi čokoladu.2. Iskidanu, bolje čak isjeckanu čokoladu prelijte vrhnjem i miješajte dok se sve ne istopi i sjedini.
SLAGANJE I PREMAZIVANJE TORTE
1. Na tacnu stavite biskvit i oko njega postavite obruč, ako je potreban ili samo nastavite slagati, jer kreme su čvrste (sve ovisi kako ste zamislili dekoraciju).2. Prelijte sa pola mlake voćne kreme, stavite malo u frižider da se stegne.
3. Premažite žutu kremu.
4. Biskvit.
5. Voćna krema, još malo u frižider.
6. Žuta krema, poravnati.
7. Prelijte sa prohlađenom ganache kremom. Ukoliko ne koristite obruč, ostavite ganache da se malo stegne, tako da se ne razlijeva po stranicama torte.
8. Stavite u frižider da se sve stegne.
iIzvor : www.kolaci.biz
0 comments:
Post a Comment