- BISKVIT
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 80 g maslaca
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g čokolade za kuhanje
- KREMA
- 1,5 l mlijeka
- 150 g šećera
- 8 žlica gustina
- 2 žlice brašna
- 1 vanilija šećer
- 150 g margarina
- 3 žlice kakaa
Priprema biskvita
- Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
- Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
- Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
- Lim za pečenje obložite pek papirom i u njega izlitjte smjesu za biskvit.
- Pecite u zagrijanoj rerni na 180 °C oko 25 – 30 minuta.
Priprema kreme
- U 2 dl mlijeka zamutite gustin sa brašnom i pripazite da nema grudica.
- Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
- U zagrijano mlijeko ulijte smjesu sa gustinom uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
- Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom sa vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
- U jednu trećinu kreme dodajte kakao.
Slaganje ledene torte
- Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
- Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite svijetlom kremom.
- Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom kremom.
- Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji
0 comments:
Post a Comment