Sastojci
Priprema
- 1Sigurna sam da svi znate kako napraviti palačinke.Možete koristiti ovaj recept ili napraviti po vašem receptu. Ja svaki put volim da isprobam novi recept pa onda vidim koja je razlika između onog koji stalno koristim i ovog novog,pa onda odlučim koji više volim.Umutiti jaja sa žicom, dodati mleko, šećer,so,ulje i na kraju brašno i sve umutiti u smesu, koja nema grudvica. ( originalni recept kaže staviti i pola kašičice praška za pecivo, ja nisam i palačinke su ispale odlične i bez njega )Umućenu smesu ostaviti oko sat vremena u frižideru.Ja sipam kap dve ulja samo za prvu palačinku, kasnije više ne sipam, jer ima dovoljno ulja u testu. Peći palačinke na umerenoj temperaturi,dok ih ne ispečete sve.
- 2Ja sam koristila piletinu, koju sam već imala od prehodnog dana, vi, ili koristiti meso iz supe ili ispeći na roštilju ili roštilj tavi pileće belo meso i iseći na sitne kocke.
- 3/slika/2052489/Na palačinku,ali malo dalje od ivice, da imate dovoljno da preklopite preko fila,premazati samo u jednu ravnu liniju pesto od bosiljka ili ajvar ( meni su sa pestom božanstvene ) preko staviti tanje šnitice brie sira,preko staviti piletinu,preko piletine staviti komadiće sušenog paradajza i na kraju staviti još jednu šniticu brie sira i grančicu peršuna.Zaviti u palačinku i staviti na tanjir.Napraviti još koliko želite za ručak,meni je bilo dovoljno dve palačinke, mom mužu tri.Staviti ih sve na tanjir i staviti u rernu na vrlo kratko, koju ste prethodno uključili da se zagreje,isjljučiti je i ostaviti palačinke za 2 do 3 minuta da se sir otopi.Možete ih poslužiti i bez da otopite sir. Meni su lepše sa otopljenim.
- 4/slika/2052483/Prijatan vam ručak,uz čašicu belog vina.
Izvor : www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment