Saturday, November 29, 2014

Čokoladna krema i jagode sa slatkim vrhnjem

Sastojci

  • 2,5 dcl mlijeka
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
  • 3 jaja
  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 2 žlice maraskina
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • jagode

Koraci pripreme

  • 1Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva. Mlijeko, slatko vrhnje i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na pari dok se čokolada ne otopi. Čokoladu ostavite da se malo ohladi.
  • 2Mikserom lagano pomiješajte jaja, žumanjke i šećer. Mlaku čokoladu umiješajte u jaja. Na kraju dodajte maraskino. Smjesu ulijte u 6 keramičkih (vatrostalnih) zdjelica od 1,25 dl.
  • 3 Zdjelice stavite u veću posudu za pečenje u koju ulijete vruću vodu do pola visine zdjelica. Pecite 35 minuta. Potom posudu sa zdjelicama izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Poslužite s lagano tučenim slatkim vrhnjem i jagodama.
 

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design