Friday, February 6, 2015

Dunavski valovi

Sastojci

6 jaja
250 g. maslaca
250 g. šećera
320 g. brašna
2 kašike kakao
1 kašika mleka
1 kašika vanila ekstrakta
2 kašikice praška za pecivo

najmanje 500 g. višanja

krema

Ja sam ovde stavila krem od 2 instant pudinga umućenih u 6 dcl. slatke pavlake. Tu kremu često pravim leti u voćnim kolačima.

Glazura na slici je

150 g. mlečne čokolade
4 kašike ulja

Priprema


Penasto umutiti maslac sobne temperature, šećer i vanilin ekstarkt. Dodavati jedno po jedno jaje kao što se dodaje u testo za princes krofne. Znači, doda se jaje, dobro se umuti, zatim se doda sledeće, ponovo se dobro umuti smesa i tako dok se ne dodaju sva jaja. Dodati na kraju i brašni i prašak za pecivo i dobro izmešati.
U podmazan i brašnom posut pleh srednje veličine rasporediti dve trećine smese. U ostatak dodati 2 kašike kakao i 1 kašiku mleka. Preko svetlog testa rasporediti kašikom i tamno tako da na pojedinim mestima malo utisnete tamnu smesu. Malo i izravnati pa preko staviti oko očišćene višnje.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi pa staviti preko kremu i gore glazuru.
Kolač je najlepši kada prenoći.

Recept za testo, malo izmenjen jer ga sada pravim sa manje brašna i tako mi je sočniji.

Izvor : Mamina jela 

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design