Friday, October 31, 2014

Najbolja prirodna maska za kosu




Najbolja prirodna maska za kosu


Najbolja prirodna maska za kosu

Kosa je naš ponos i svaka žena zna da ako ujutro sve sjedne kako treba po tom pitanju, imat će fantastičan dan jer šta god da se dogodi možete barem reći: “Hej! Nema veze, kosa mi izgleda sjajno!”. No šta na one dane kada pogledate svoju isušenu i izmučenu kosu bez sjaja, piše zanosna.com.
Koliko puta ste od zadnjeg šišanja kosu fenirali, peglali, uvijali figarom i koliko je samo sredstava za oblikovanje bilo na njoj. Da ne spomenemo još i boravak u klimatiziranim ili zadimljenim prostorijama i način kako se hranite kada je potrebno čitav dan provesti u gradu.
Ako ste se prepoznali i u jednoj od ovih tvrdnji vrijeme je da pustite kosu da se odmori na tren. Pružite joj njegu koju zaslužuje i ona će vam vratiti sjajem i ljepotom. Uzmite popodne mira i predah od svijeta i načinite jednu sasvim jednostavnu bogatu masku za kosu. Pustite muziku, opustite se i ostavite masku na kosi dok uranjate u kipuću kupku s dobrom knjigom.
1 žumanjak
1 kašika ricinusovog ulja
1 kašika meda
Masku stavite na kosu prije pranja i držite 20ak minuta.

Šanse su da apsolutno svaki od ovih sastojaka upravo sada imate kod kuće i neće biti potrebno odlaziti u nabavku. Od ovih sastojaka također možete napraviti masku za kosu: 30 ml maslinova ulja, 3 kašike limunovog soka, jedna kašika jabučnog octa i jedno jaje. Jednostavno, zar ne? Možete sve sastojke izmiješati u zdjelici ili pak u mikseru.
Masku je potrebno nanijeti na čistu kosu tako da nakon što ste je oprali šamponom kao i obično malo je prosušite peškirom, nanesite svoju bogatu masku i opustite se sljedećih petnaestak minuta. To će biti sasvim dovoljno vremena da bogati nutrijenti prodru u kutikulu. Možete eventualno i malo zagrijati kosu fenom dok je maska na njoj. Temeljito isperite i ovoga puta neće biti potrebno nanositi regenerator.
Ovaj tretman je instant pomlađivanje kose. Ako vaša vapi za još njege ponavljajte masku kod svakog pranja dok se ona u potpunosti ne obnovi. Svi sastojci su u potpunosti prirodni i neće naštetiti kosi ni na koji način ma kako često ih koristili. Želimo vam lijepu, sjajnu, bujnu i zdravu kosu svaki dan

 Autor: zanosna.com

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design