Sunday, February 5, 2017

Zapečene mahune s jajima

Zapečene mahune s jajima 









Sastojci


  • i 4 osobe     400 g 
  • Zamrznute zelene mahune 
  • Podravka  
  •    1 luk   
  •   50 g maslaca    
  •  2 češnja češnjaka   
  •   1 žlica peršina   
  •   2 žlice krušnih mrvica   
  •   100 ml bijelog vina   
  •   2 jaja    
  •  200 ml mlijeka  
  •    60 g parmezana    
  •  sol    
  •  Crni papar mljeveni Podravka 

 Priprema     

1.     Mahune skuhajte u slanoj vodi.     Na otopljenom maslacu kratko popržite nasjeckani luk, dodajte sitno sjeckan peršin i protisnuti češnjak te na kraju umiješajte krušne mrvice i još kratko popržite.     2.     Sve zalijte vinom, dodajte mahune te začinite solju i paprom. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.     3.     Vatrostalnu namastite, te u nju stavite mahune.     Umutite jaja s mlijekom, umiješajte parmezan pa sve zajedno prelijte preko mahuna.     Pecite oko 20 minuta na 200°C.




0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design