Sunday, February 5, 2017

OBROK ZA ČISTU DESETKU….NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM

OBROK ZA ČISTU DESETKU….NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM











Sastojci


  • 1 i pol kg krompira
  • pola litre vrhnja za kuhanje
  • 2 dl mlijeka
  •   1 dl ulja
  • 1 vrećica praha juhe od gljiva
  • nešto papra, vegete i peršunova lista
  • po želji sira po svemu


Priprema

1.
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4.
 Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design