Saturday, February 4, 2017

NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA: PILETINA SA GLJIVAMA IZ RERNE

NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA: PILETINA SA GLJIVAMA IZ RERNE









Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog.

Sastojci


  • 500 gr pilećih prsa
  • 250 gr šampinjona
  •   150 ml milerama
  • 100 gr gauda sira
  • 3 jaja
  • 1 čehna bijelog luka


Način pripreme

Piletinu izrežite na kockice, posolite i pobiberite.
Popržite u tavi sa maslinovim uljem pa dodajte gljive izrezane na kriške.


  Posolite, pobiberite i dodajte sitno sjeckani bijeli luk.
Poredajte u tepsiju pa prelijte mješavinom jaja i milerama.
Pospite rendanom gaudom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design