DOMAĆI MANCMELOU U TREN OKA VJERUJTE BOLJI OD ORGINALA!
SASTOJCI
Za biskvit :- 6 žumanaca,
- 10 ravnih kašika šećera,
- 6 punih kašika brašna,
- 3 kašike kakaa,
- 1 vanilin šećer,
- Pola praška za pecivo,
- 200 ml mlijeka,
- 100 ml ulja.
Za fil:
- 20 kašika šećera (10+10),
- 6 bjelanaca,
- 1 vanilin šećer,
- 4 kašike hladne vode
- Za glazuru:
- 150 g čokolade,
- 5 kašika ulja,
- 5 kašika vode.
PRIPREMA
Korak 1: Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i mikserom sve lijepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umiješajte ga. Brašno i kakao dodajte u smjesu sa jajima, pa umiješajte varjačom (ne mikserom).Korak 2: Smjesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite bjelanca dok se ne dobije čvrsta smjesa. Znaćete da su bjelanca gotova kada prevrnete vanglu, a smjesa stoji. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.
Korak 3: U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da pjeni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u bjelnaca sve vrijeme muteći.
Korak 4: Smjesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120o C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte Mančmelou i odmah ga isijecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.
Poslije par sati navalite na kolač !
0 comments:
Post a Comment