Friday, February 3, 2017

DOMAĆI MANCMELOU U TREN OKA VJERUJTE BOLJI OD ORGINALA!

DOMAĆI MANCMELOU U TREN OKA VJERUJTE BOLJI OD ORGINALA!











SASTOJCI

Za biskvit :

  • 6 žumanaca,
  • 10 ravnih kašika šećera,
  • 6 punih kašika brašna,
  • 3 kašike kakaa,
  • 1 vanilin šećer,
  • Pola praška za pecivo,
  •   200 ml mlijeka,
  • 100 ml ulja.

Za fil:

  • 20 kašika šećera (10+10),
  • 6 bjelanaca,
  • 1 vanilin šećer,
  • 4 kašike hladne vode
  • Za glazuru:
  • 150 g čokolade,
  • 5 kašika ulja,
  • 5 kašika vode.


PRIPREMA

Korak 1: Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i mikserom sve lijepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umiješajte ga. Brašno i kakao dodajte u smjesu sa jajima, pa umiješajte varjačom (ne mikserom).


  Korak 2: Smjesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite bjelanca dok se ne dobije čvrsta smjesa. Znaćete da su bjelanca gotova kada prevrnete vanglu, a smjesa stoji. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.
Korak 3: U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da pjeni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u bjelnaca sve vrijeme muteći.
Korak 4: Smjesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120o C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte Mančmelou i odmah ga isijecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.
Poslije par sati navalite na kolač !

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design