Sunday, January 22, 2017

MEDENA KATA

MEDENA KATA












Sastojci:

Kore:


  • 2 jaja
  • 4 dag margarina
  • 2 žlice meda (kesten)
  • 3 žlice mlijeka
  • 15 dag šećera
  • 45 dag brašna
  • 1mala žličica sode bikarbone

Krema:


  • 3 dl mlijeka
  • 3 žlice (vrhom pune) oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 20 dag margarina
  • 20 dag šećera u prahu

Premaz:

pekmez od šljiva (može brusnica, borovnica…)

Priprema


1.
1 jaje, margarin, med, mlijeko i šećer zajedno zagrijati da se rastope.
2.
Brašno prosijati, dodati drugo jaje i sodu.
3.
Rastopljenu smjesu dodati brašnu i umijesiti tijesto.
4.
Brzo razvaljati 4 kore i peći ih na okrenutom limu oko 10 min na 180 C.
Krema:
1.
Brašno i vanilin šećer pomiješati s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku.
2.
U ohlađeno dodati margarin izrađen sa šećerom u prahu. Dobro izraditi mikserom.
3.
Na prvu koru namazati pola kreme, zatim staviti drugu koru, namazati pekmezom, zatim treću koru, namazati ostatkom kreme i poklopiti zadnjom korom. Lagano pritisnuti i ostaviti da omekša do idućeg dana.
Posluživanje
Posipati šećerom u prahu.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design