AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE…
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 5-6 jaja
- 1-2 para domaćih kobasica
- 2 žlice ulje za prženje
- 5 dl kiselog vrhnja
- Vegeta, sol i papar
Priprema
1.Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
2.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
3.
Na krumpir poslagati narezana jaja……
4.
….a zatim kobasice.
5.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom, posipati Vegetom, popapriti i posoliti…..
6.
……pa preliti kiselim vrhnjem.
7.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.
0 comments:
Post a Comment