Sunday, January 1, 2017

AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE…

AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE…









Sastojci



  • 1 kg krumpira
  • 5-6 jaja
  • 1-2 para domaćih kobasica
  • 2 žlice ulje za prženje
  • 5 dl kiselog vrhnja
  • Vegeta, sol i papar


Priprema

1.
Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
2.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute

U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
3.
Na krumpir poslagati narezana jaja……
4.
….a zatim kobasice.
5.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom, posipati Vegetom, popapriti i posoliti…..
6.
……pa preliti kiselim vrhnjem.
7.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

0 comments:

Post a Comment

 

Kuhinjske pričice Template by Ipietoon Cute Blog Design