CHOCODU! OVAJ KOLAČ-TORTA JE JEDNO NOVO OTKRICE KOJE MORATE PROBATI!
Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.
SASTOJCI
BISKVIT- 300 g mlevenog “Plazma” keksa
- 1 kašika kakaa
- Oko 2 dl mleka
BELI FIL
- 300 g milerama “Dukat”
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g bele čokolade
- 0,5 kesice želatina “Dr Oetker”
- 2-3 kašike šećera
TAMNI FIL
- 200 g milerama “Dukat”
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
- 1 kašika Ness kafe
- Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
- 0,5 kesica želatina “Dr Oetker”
- 2-3 kašike šećera
PRIPREMA
BISKVITKeks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).
BELI FIL
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.
TAMNI FIL
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.
Posluživanje
Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.
0 comments:
Post a Comment