GRIZ NOKLICE KOJE SE NE RASPADAJU, JEDNOSTAVNE PRIPREME NE TRBA VAM NI VAGA
SASTOJCI:
- 1 cijelo jaje
- 4 jušne žlice ULJA
- 8 jušnih žlica GRIZA
- malo soli
PRIPREMA:
Dobro vilicom istucite jaje, dodajte 4 žlice ulja i soli po ukusu, dobro istucite. Važno: koristite istu suhu jušnu žlicu kojom ste stavljali ulje! To je mjera, koliko u žlicu stane ulja, toliko stavite griza,znači 8 RAVNIH žlica. Promješajte i pričekajte minuticu – dvije može vam se činiti rijetko, ali nije treba samo malo pričekati.
Zakuhajte u juhu, juha ne smije jako kipjeti, već nek lagano bučka, stavljajte male noklice jer jako narastu! Koristite čajnu žlicu za ukuhavanje. Kuhajte cca 5 minuta, ugasite štednjak, poklopite i kada se zdebljaju gotove su! Sitno sjeckanim peršinom ukrasite juhu.
Posluživanje:
Ako slučajno postoji isti recept, pošpotajte me ja ovaj brišem!
0 comments:
Post a Comment